Общи условия


Предмет и общи положения:


1. Ако посещавате и използвате уебсайта www.aviator-technology.eu, Вие заявявате, че приемате и сте съгласни с настоящите общи условия.

2. www.aviator-technology.eu е онлайн магазин за продажби на системи за сигурност, контрол и безопасност.

3. www.aviator-technology.eu е собственост на фирма Авиатор Технолоджи ЕООД.

4. Настоящите общи условия уреждат взаимоотношенията между Авиатор Технолоджи ЕООД от една страна и ползвателите на уеб сайта www.aviator-technology.eu (наричани Потребители) от друга страна.


Регистрация на потребител и защита на личните данни:

1. Можете да ползвате www.aviator-technology.eu и да пазарувате от него като регистрирани или нерегистрирани потребители.

2. При регистрация Потребителят избира потребителско име и парола за достъп, като посочва адрес за доставка, име, фамилия, e-mail и телефон за връзка. След успешна регистрация в системата на Авиатор Технолоджи ЕООД, по всяко време може да се промени адресът за доставка, личните данни или получателят на поръчката.

3. Регистрираните потребители доброволно предоставят личните си данни в процеса на регистрация.

4. Регистрираните потребители имат право на достъп, промяна или изтриване на личните си данни, а така също имат право да изискат да бъде закрит техния потребителски профил.

5. Авиатор Технолоджи ЕООД има право да изпраща на регистрираните потребители електронен бюлетин (новини) на посочения при регистрация e-mail адрес. Потребителите имат право да откажат получаването на информационния бюлетин.

6. Авиатор Технолоджи ЕООД не предоставя личните данни на потребителите на трети лица с рекламна или каквато и да било друга цел.


Авиатор Технолоджи ЕООД не носи отговорност за:

1. Пропуски в информацията за дадени стоки, свързани с актуалност на наличностите, спецификации или непълна информация предоставена от производителя/вносителя.

2. Промени в съдържанието на сайта, които са породени от вируси, хакерски атаки и други.

3. Изчерпване на наличностите на дадени стоки.

4. Неточности в данните за продукти в информация, получена от производителя/вносителя.

5. Забавяне или неизпълнение на задълженията по причина, извън контрола на Авиатор Технолоджи ЕООД.

6. Разлики в цвета на стоките на снимките в сайта и "на живо", поради промяната на цветовите гами при някои екрани/дисплеи.


Права на Авиатор Технолоджи ЕООД:

1. Да откаже поръчка, без да дължи обезщетение на потребителя. В случай, че потребителят е заплатил предварително, Авиатор Технолоджи ЕООД трябва да му върне получената сума без ненужно забавяне и в законов срок.

2. Да не носи отговорност за коректността и точността на информацията на сайта, предвид факта, че тя е предоставена от производителя/вносителя.

3. Да не носи отговорност в случаите, когато потребителят не е проверил цялостта на пратката в присъствието на куриера и в последствие установи, че тя е нарушена.

4. Да променя съдържанието в сайта по всяко време и без предупреждение.

5. Да променя цените по свое усмотрение по всяко време без да дължи предварително уведомяване на потребителите. При допуснати технически грешки в публикуването на сайта, Авиатор Технолоджи ЕООД има правото да откаже изпълнението на поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя, освен да възстанови сумите платени от потребителя, ако има такива.

6. Без предварително известие да променя настоящите общи условия по всяко време, като промяната ще бъде отразена на настоящата страница.


Права на Потребителя:

1. Да получи поръчаните стоки в съответствие с направената поръчка на сайта.

2. Да получава информация относно статуса на направена поръчка.

3. Да променя профила с личните си данни в сайта.

4. Да замени или върне продукт при рекламация.

5. Да получи гаранционно обслужване спрямо гаранционните условия.

6. Да върне закупена стока в 14 дневен срок при законните условия за отказ от поръчка направена през Интернет.


Задължения на Потребителя:

1. Да спазва настоящите общи условия.

2. Да ползва правото на рекламация и гаранционно обслужване по съответния ред и условия.

3. Да провери получената пратка в момента на получаването й от куриера.

4. Да заплати цената на съответната стока/стоки.


Право на отказ от стока:

1. Съгласно чл. 50 от ЗЗП всеки потребител има право да се откаже от получената стока в срок от 14 дни от датата на получаване на стоката. Сумата, съответстваща на цената на върнатата стока, ще бъде възстановена на потребителя без неоправдано забавяне и в срок от 14 дена след упражняване на правото на отказ от стоката.


Условия за ползване на правото на отказ от закупена стока:

1. Върнатата стока трябва да бъде в добър търговски вид, да не е била употребявана по какъвто и да било начин и а е в ненарушена оригинална опаковка (кутия). Стоки, които не отговарят на това условие, не могат да бъдат върнати. Правото на отказ от поръчка съществува, за да ви позволи да се запознаете със стоката по същия начин, както в реален магазин, а не за да я използвате безплатно в продължение на 14 дни.

2. Разходите по транспортиране на стоката от клиента към Авиатор Технолоджи ЕООД са за сметка на клиента.

3. Отказ от закупена стока се осъществява след като ни изпратите e-mail, в който изявявате желанието си за отказ.


Право на рекламация:

1. Съгласно ЗЗП всяка закупена стока има 2 години законова гаранция. В този срок Потребителят може да ползва правото си на рекламация на закупената стока.

2. Правото си на рекламация може да ползвате при:

   - Констатирани липси в продукта;

   - Дефекти в продукта;

   - Несъответствие с поръчания продукт (изключение са незначителни разлики, в това число-споменатите по-горе възможни различия в цветовите нюанси).

3. Рекламации можете да предявявате, като ни изпратите e-mail или се свържете с нас по телефона. До 10 работни дни ще получите становище по предявената рекламация. Срокът за удовлетворяване на рекламация е 14 дни.


Право на гаранционно обслужване:

Стоките, които се продават от Авиатор Технолоджи ЕООД са нови и със съответната търговска гаранция. Всеки продукт предлаган от Авиатор Технолоджи ЕООД е с изрично указан гаранционен срок.

Гаранционният срок започва да тече от момента на издаването на фактура или изпращане на пратката.

Гаранцията не се изпълнява за дефекти, причинени от нецелесъобразно използване на продукта, наднормено натоварване или употреба в разрез с предписанията в гаранцията и техническите характеристики на стоката.


Гаранцията е невалидна и не се признава в следните случаи:

1. Опит за отстраняване на дефекта от неупълномощено от Авиатор Технолоджи ЕООД лице.

2. Наличие на скъсана или нарушена маркировка.

3. Работа на системата при неподходящи условия, според техническата спецификация на съответното оборудване:

  - Неизправна електрическа инсталация;

  - места с температурни условия извън диапазона за съответния модул;

  - при липса на защита на техниката от токови удари;

4. Физически, механични или електрически повреди получени впоследствие на неправилна употреба, от непреодолима сила или нарушаване целостта на изделието.

5. При неизправност в електрическата мрежа, природни бедствия или други форсмажорни обстоятелства.

6. Неправилно монтиране на изделието от страна на клиента.

7. Продуктът трябва да бъде доставен до нашия сервиз за сметка на клиента.


ВАЖНО!

Запазете документа удостоверяващ плащането (касова бележка, бележка за пощенски паричен превод, извлечение от Epay, Easypay, Borica или банков превод), защото той ви е необходим в случай на гаранционно обслужване на стоката.


Възможни проблеми при изпълнение на поръчката:

1. Един или повече от поръчаните артикули не е налице (Авиатор Технолоджи ЕООД не поддържа на склад всички продукти, които се предлагат на сайта). В такъв случай представител на Авиатор Технолоджи ЕООД ще се свърже с Потребителя във възможно най-кратки срокове, за да го информира.

2. Адресът за доставка/плащане е непълен или погрешен.

3. Неуспешно плащане, при избор на банков превод или Epay за извършване на транзакцията.

4. Погрешен телефон за връзка с клиента.

ВАЖНО!

В случай на проблеми при доставката причинени от Авиатор Технолоджи ЕООД, то Авиатор Технолоджи ЕООД носи отговорност за всички възникнали допълнителни разходи. Потребителят покрива допълнителните разходи в случай, че той е отговорен за възникването им.


Методи за плащане:

1. Наложен платеж (при получаване на стоката)-Потребителят плаща цялата дължима сума на куриера при получаване на поръчката.

2. Плащане по банков път-Потребителят извършва банков превод по сметка на Авиатор Технолоджи ЕООД.

3. Плащане чрез БОРИКА (приема плащания с карти Борика, Master Card, Visa Electron, Visa Classic)-при избор на тази опция потребителят ще бъде пренасочен към системата на БОРИКА, където ще може да извърши необходимата транзакция. Едва след потвърждение от системата на БОРИКА за получената сума, съответната поръчка ще бъде изпратена.